Valmennettavien yhteismiitti vol. 3

Valmennettavien yhteismiitti vol. 3

Valmennettavien kolmas yhteismiitti järjestettiin tällä kertaa ulkoilmassa Lykynlammen maastoissa, vajaan kymmenen kilometrin päässä Joensuusta. Osa valmennettavista asuu kesän Helsingin suunnalla, joten kaikkia emme saaneet tälläkään kertaa mukaan, mutta se ei menoa haitannut. Keli oli edeltävinä päivinä varsin kehno, mutta meillä kävi todella hyvä tuuri ilman suhteen, kun aurinko paisteli sopivan lämpimästi. Ainut häiritsevä asia olivat ötökät – itikkamyrkkyä kannattaa ottaa mukaan, jos ajattelee paikan päälle mennä treenaamaan.

Valmennusmiittivol34

Valmennusmiittivol37

 

 

Aluksi suuntasimme rajavartioston vanhalle esteradalle. Rataa ei enää ilmeisesti ylläpidetä, joten jotkut telineet ovat vähän huteria, mutta ajavat asiansa. Lykynlampi on suhteellisen kaukana keskustasta, mutta hyvä paikka toiminnalliseen treeniin – esteratoja kun on varsin harvassa. Jos et harrasta telinevoimistelua tai vastaavaa lajia, esteistä saa kyllä aivan uudenlaista vaihtelua treeneihin. Kiertelimme esteitä aluksi rauhassa ja otimme sitten vähän vauhdikkaampaakin esteradan kiertelyä, kukin kykyjensä ja kuntonsa mukaan. Erästä valmennettavaa piti toppuutellakin, ettei lähde liikaa revittelemään, kun oli vielä vähän kipeähkö.

Valmennusmiittivol35

Valmennusmiittivol33

 

Esteradan jälkeen menimme Lykynlammen puretun hyppyrimäen vanhoihin portaisiin, jotka ovat varsin legendaariset joensuulaisissa urheilupiireissä. Vaikka portaat sijaitsevat korvessa, on niitä lähes aina joku ravaamassa. Parin porrashapotuksen jälkeen siirryimme portaista muutaman kymmenen metrin päähän ja otimme mäkivetoja keskellä pöpelikköä. Metsäjuokseminen jyrkkään mäkeen on melkeinpä hapottavampaa reisille kuin porrasjuoksu, kun yksittäiset askeleet muuttuvat isoiksi harppauksiksi. Loppuun otimme vielä pari lyhyttä mäkivetoa pururadalla. Sporttailujen jälkeen siirryimme syömään ansaittua ”palautusateriaa” Lykynlammen grillauspaikalle. Eväinä oli välineettömyyden myötä helppoa käsintehtävää grilliruokaa: broilerin fileepihvejä, Vatajan luomunakkeja, paprikaa sekä foliokasvisnyytti, josta löytyi luumutomaatteja, herkkusieniä, aurinkokuivattua tomaattia ja fetajuustoa. Ruoka maistui ja hauskaa oli, jälleen kerran.

Valmennusmiittivol31Valmennusmiittivol32

 


Vastaa