Maaliskuun kuulumiset, osa 1

Maaliskuun kuulumiset, osa 1

 

TAIJA

Maaliskuun edistyminen

Paino maaliskuun lopussa 68,7 kiloa. Muutos 8.1. alkaen -1,3 kiloa.

Taijan hurja 455 kilometrin hiihtourakka RR-hiihdossa on nyt takana ja sieltä selvittiin kunnialla. Hiihtokelit loppuvat pian ja lajivalikoimaa päästään laajentamaan muun muassa juoksuun, suunnistukseen ja soutuun. RR-hiihdon jälkeen paino kävi yli 70 kilossa ja paino on nyt jäänyt hiukan junnaamaan 68 kilon molemmin puolin. Turkin reissun jälkeen pureudummekin enemmän painonpudotukseen ja syömisten viilailuun laihdutusta ajatellen.

[box style=”rounded”]

Poiminta Taijan treeniviikosta

Maanantai – Sali

Tiistai – Hiihto 22 km

Keskiviikko – Hiihtoa 22 km

Torstai – Juoksu 3 km

Lauantai – Juoksu 9 km + kotijumppa

[/box]

Taijan kuulumiset

Kevät tulee ja aurinko lämmittää ja mikä mukavinta tiet sulavat ja pääsee kuluttamaan lenkkareita, nyt ajatus tuntuu mukavalta, mutta miten kauan. Muutama juoksulenkki jo takana ja askel on ollut yllättävän kevyt!

Maaliskuu meni yllättävän nopeasti, projektin osalta ei nuo tulokset hirmu hyviltä näytä mutta olo tuntuu hyvältä. Kuukausi oli aika hiihto painotteinen , mutta mahtui sinne joukkoon  punttisalia, spinninkiä ja juoksuakin.  Rajalta rajalle tuli hiihdettyä välillä ääriolosuhteissa, sillä pakkasta oli aamuisin lähempänä – 30, päivää kohti keli lämpeni, mutta kylmät oli kelit, joinakin päivinä pisti ihan miettimään, että onkohan tämä viisasta!?! No tarvitseeko sen aina ollakaan viisasta, pääasia että on hauskaa ja nauttii siitä mitä tekee!  Pakkanen  tiesi sitä että sai hiihtää ylä- ja alamäet sillä luisto oli nihkeä – hiihtämäänhän sinne lähdettiinkin! Kiitos punttisaliharjoittelun sillä voimat riitti viikon kestävään suoritukseen, uupumista ei tullut missään vaiheessa. Ruokapäiväkirjan sai unohtaa viikoksi sillä pakko oli tankata niin paljon ettei olisi kehdannut kirjoittaa kaikkea ylös!  Energiat ei loppuneet missään vaiheessa, eli tankkaus varmaan onnistu – lie mennyt vähän ylikin. Viikon jälkeen  paluu arkeen onnistui hyvin ja viikosta jäi hyvät muistot, joten niillä jaksaa pitkälle. Suosittelen, kannattaa kokeilla!

Liikunta on tullut takaisin osaksi elämää mikä on yksi projektin tavoitekin. Paino junnaa nyt jotenkin paikallaan, mutta onhan tässä vielä kesään aikaa joten uskonpa että siihenkin löytyy ratkaisu. Ruokapäiväkirjan pitäminen on pistänyt miettimään mitä suuhunsa pistää, kerran sorruin irtokarkkihyllyn kohdalla – se harmitti hetken! Nyt on tulossa viikon Turkin reissu , mutta ei huolta – lenkkarit on pakattu mukaan ja uskonpa että viikosta tulee liikuntapainotteinen! Toivotaan että aurinko paistaa täällä koto Suomessakin ja lumet saavat kyytiä! Nautitaan keväästä ja tippuvista räystäistä!

 

ANNA

Maaliskuun edistyminen

Annan palattua reissusta kiirettä riitti. Treenattua tuli ahkerasti ja monipuolisesti. Tietysti tuli syötyäkin, mutta ravintopuoleen emme päässeet vielä erityisesti pureutumaan muuton ja muun häslingin keskellä.

[box style=”rounded”]

Poiminta Annan treeniviikosta

Maanantai – Salitreeni

Tiistai – Bodypump

Keskiviikko – Ohjattu venyttely

Perjantai – Salitreeni

Sunnuntai – Salitreeni

[/box]

Annan kuulumiset

Heippa!

Maaliskuu vierähti hirvittävän nopeasti Suomeen paluun jälkeen. Tekemistä riitti! Ensimmäisen viikon olin tietenkin flunssassa, mutta sen jälkeen alkoi sitten kunnon treenaaminen. Jatkoin tammikuussa tutuksi tullutta kahvakuulajumppaa ja aloin lisäksi käydä bodypumpissa, joka varsinkin ensimmäisellä kerralla tuntui erittäin raskaalta! Rohkaisuksi voin kuitenkin kaikille sanoa, että ensimmäinen kerta on aina pahin, toisella kerralla sujuu jo paremmin. Niinpä menin toisen ja vielä kolmannenkin kerran. Säännöllisten kahvakuula- ja bodypump-tuntien lisäksi olen käynyt suunnilleen kolme kertaa viikossa salilla. Painoja olen alkanut nyt lisätä, kun tekniikka on suht kunnossa.

Olen karsinut ruokavaliostani viimeisetkin kevyttuotteet, joita ei aiemminkaan juuri ollut. Käytän nyt täysmaitoa (ja kookosmaitoa). Koska syömäni ruoka on suht ”tuhtia”, makeanhimo on käytännössä kadonnut kokonaan – enpä olisi arvannut! Painonnousu on silti suht hidasta (mutta varmaa toivoakseni). 😉

 

OLLI

Maaliskuun edistyminen

Ollin syömiset saatiin helmikuun jälkeen parempiin uomiin ja treenit kulkevat suunnitellusti. Ensimmäinen 12 viikon perusvoimakausi on takana ja nyt päästään testaamaan, miten tulosta on syntynyt. Maksimitestauksen jälkeen teemme vielä uuden 8 viikon peruskuntokauden. Tämän jälkeen voimme kesän alussa hakea makseja enemmillä ”piikkauksilla” eli käytännössä isoihin rautoihin totuttaumisella. Ensi kuun raportissa sitten tuloksia testailuista.

[box style=”rounded”]

Poiminta Ollin treeneistä 20.3.

Maastaveto 5 x 5 x 60kg

Leuanveto 4 x 8

Pystypunnerrus tanko 5 x 6 x 40kg

+vipareita sivulle ja taakse sekä vatsoja

[/box]

Ollin kuulumiset

Terve taas!

Kuukausi ja 4 treeniviikkoa hurahti taas ihan hetkessä. Maaliskuu meni treenien osalta mielestäni todella hyvin. Nyt oli oikeastaan ensimmäinen kokonainen kuukausikun sain treenata ilman sen suurempia esteitä tai sairastelemisia. Fiiliskin ollut koko kuukauden ajan tosi hyvä. Jotenkin tämä kevään tuleminen osaltaa auttaa myös treenaamiseen. Aamuisin on huomattavasti mukavempi lähteä salille, kun -20 sijaan mittari näyttääkin muutamaa plus astetta ja aurinko paistaa. Viime kerralla kerroin hieman siitä kuinka on hankala syödä tarpeeksi. Nyt sekin alkaa olemaan vähän enemmän rutiininomaista eikä tarvi enää niin väkisin syödä. Tuntuu siltä, että ruokahalukin on hieman kasvanut tässä muutaman kuukauden aikana. Painokin on sitä myöden hieman noussut, kuten oli tarkoituskin.

Nyt kun takana on hieman vajaa kolme treenikuukautta, olen huomannut, että jotain kehitystäkin on vihdoin tapahtunut. Penkissä olen tehnyt tammikuussa testatulla maksimikiloilla nyt jo nelosen sarjoja. Myöskin jalkoja jaksaa tehdä huomattavasti isommilla painoilla, eikä kyykkääminen ole enää niin hapuilevaa kuin se oli pari kuukautta sitten. Onkin kiva päästä kokeilemaan Jussin kanssa uusia maksimituloksia tässä huhtikuun alkupuolella. Uskoisin, että kaikkiin isoihin liikkeisiin on tullut vähintään 10kg parannusta. Maksimitestauksien jälkeen alkaakin taas uusi 8 viikon rupeama ja mielenkiinnolla jo odotan, että sitä pääsisi toteuttamaan. Treeni-intoa siis löytyy vielä reippaasti, vaikka ulkonakin on jo aika kivat säät!

Palaillaan taas asiaan kuun vaihteessa.

 


Yksi vastaus artikkeliin “Maaliskuun kuulumiset, osa 1”

Vastaa