Sisusavotta Podcast #11 – Pessi Peura

Sisusavotta Podcast #11 – Pessi Peura

 

Sisusavottapodcast300

[soundcloud params="auto_play=true&show_comments=false"]https://soundcloud.com/jussivenalainen/sisusavotta-podcast-11-pessi-peura[/soundcloud]

Mikäli selaimesi ei näytä tässä soitinta, voit kuunnella podcastin Soundcloudissa tai ladata sen tästä.

Podcast on kuunneltavissa ja tilattavissa myös iTunesissa.

 

Sisusavotta Podcastin yhdentenätoista vieraana on luonnonmukaisen ravitsemuksen asiantuntija Pessi Peura. Keskustelimme Pessin kanssa rewildingista, luontoyhteydestä, villiruoasta, maatalouskulttuurista, ruokateollisuudesta, luonnollisesta liikkumisesta ja kokonaisvaltaisen liikunnan merkityksestä.

 

JAKSON SISÄLTÖ

[3:20] Pessi Peuran esittely
[9:20] Safkatutkan toiminta

[12:00 ] Mitä on rewilding?
[16:30] Kesyyntyminen
[19:00] Agraarikulttuurin vaikutus
[21:35] Luontoyhteyden katoaminen
[26:05] Ruokateollisuus ja asetaldehydi
[29:35] Jälkipolvien huomiointi, lisääntymiskyky
[35:30] Ravitsemus, villiruoka, sesonkiruokailu

[40:00] Luonnollinen liikkuminen ja rewilding
[42:25] Generalistisuus liikunnassa, fitin määritelmä
[47:55] Liikkumisen siirtäminen luontoon

[52:45] Pessin 3 pointtia hyvinvointiin
[57:45] Haaste kuulijoille

 

LINKIT

Safkatutka
Pessin kotisivut
Juuret-valmennus
Pessi Instagramissa
Pessi Twitterissä

 


7 vastausta artikkeliin “Sisusavotta Podcast #11 – Pessi Peura”

 1. Terve, Jussi, ja kiitos hyvästä podcastista! Kuuntelemisesti on jo muutama viikkoa, mutta nyt muistin ottaa yhteyttä.

  Muistaakseni kerroit, että sulla oli ongelmia korkean SHBG:n kanssa? Ilmeisesti sait asian hoidettua, miten? Kiinnostaisi kovasti, koska itsellä sama ongelma todettu usein laboratoriokokein? Pessi taisi mainita nokkosenjuuri-alkoholi -uutteen, käytitkö sitä? Olisiko siihen vinkata hyvää ”reseptiä”?

  • Moikka Elias,

   Juu ongelmia oli matalien testojen ja korkean SHBG:n kanssa. Jos lisäravinnekavalkaadia tutkii, niin SHBG:tä tuntuisi olevan selkeästi helpompi laskea kuin testoja nostaa. Sain yhden syksyn aikana 2,5-3 kertaistettua testoarvot, SHBG:n laskun määrää en enää muista. Mikä on yllättävää, niin elämäntavat / syömisten taso ylipäätänsä huononivat kyseisenä aikana aiempaan verrattuna kiireiden yms. johdosta. Painoa kertyi muutama kilo, joka osaltaan auttanee testotasojen kasvussa.

   Ajatus minulla oli korjata tasoja ottamalla kaikki tasoihin mahdollisesti vaikuttavat lisäravinteet käyttöön – en jaksanut testata erikseen mikä vaikuttaisi ja mikä ei, vaikka siinä muutaman kymmenen euroa menettäisin. Tässäpä listaa:

   Melkeinpä kaikkia päivittäin joku annos: DHEA, DAA, maca, sinkki, TestoJack (ZMA+Tongkat ali), resvaratroli, kauranversouute, kalsium-d-klukaraatti, krysiini, männyn siitepöly, nokkosenjuuri, mausteita (kurkuma, yrttimausteet, inkivääri, kaneli, pippurit), Now Foodsin liver toxifier-mixup (yrttejä yms.), chlorella + edellisten tukena monivitsku, d-vita, psyllium, kalaöljy, magnesium, spirulina, entsyymit/probiootit + ruokapuolella enemmän ristikukkaisia kasveja (parsakaali yms), säilykkeiden välttö, enemmän marjoja, oliiviöljyä.

 2. Hieman viiveellä taas tämän pariin.

  Kiitos kattavasta vastauksesta. Teitkö nokkosenjuureen ja/tai männyn siitepölyyn jonkinlaisen tinkuuran eli alkoholiseoksen, josta oli podcastissakin puhetta?

   • Tarkennan nyt vielä sen verran, että oliko tuote sitten alkoholiliuos? Kun olen käsittänyt, että vasta alkoholiin liuonneena elimistö pystyisi niitä hyödyntämään…

    • Kyseessä oli ihan jauheet, ei alkoholiliuos. Pikaisella googletuksella jutussasi näyttäisi olevan perää, vaikutus on parempi alkoholin kanssa, en hoksannut silloin asiaa tutkia. Mutta uskoisin jotain vaikutusta olevan muodosta huolimatta. Jos sinulta löytyy lähteitä, niin ne kiinnostaa aina 🙂

     Examine.com:

     Also, lignans from Stinging Nettle may interfere with Sex-Hormone Binding Globulin (SHBG) and prevent it from associated with androgens and estrogens. A 10% hydroalcoholic extract can decrease binding of DHT to SHBG by up to 67%, and slightly lesser effects are seen with aqueous extracts.

Vastaa