Valmennettavien esittelyt, osa 2

Valmennettavien esittelyt, osa 2

Miesvalmennettavien esittely

Kaikkien valmennettavien projektit ovat jo lähteneet käyntiin ja kestävät touko- tai kesäkuulle asti. Valmennettavien tilannetta ja kuulumisia seuraamme jatkossa kuukausittain, joten seuraava päivitys tulee jo parin viikon kuluttua. Myös projektin loppumisen jälkeen on tarkoitus tarkistaa valmennettavien kuulumiset – ovatko uudet tavat tulleet pysyviksi vai onko linjasta lipsuttu? Seuraavana esittelyssä ovat Sisusavotan miesvalmennettavat.

 

VALMENNETTAVA OLLI

Ikä: 27

Pituus: 180 cm

Paino: 75 kg

SAVOTAN TAVOITTEET

  • Lihasmassan ja voiman lisäys
  • Paikallaan junnaavan treenaamisen liikkeellepotkaisu

Morjens! Olen 27-vuotias ja opiskelen Joensuussa tällä hetkellä kuudetta vuotta. Päätin laittaa hakemuksen Sisusavottaan, koska halusin uutta puhtia treenaamiseen. Tällä hetkellä tuntuu, että treenini on polkenut hieman paikallaan jo pidemmän aikaa. Kuntosalilla käymistä olen harrastanut vaihtelevalla innolla nyt noin kaksi vuotta. Syksyt ja talvet olen saanut käytyä suhteellisen ahkerasti, mutta treenaaminen on lopahtanut aina lähes täysin lämpimien kesäkelien saavuttua. Tästä johtuen talven uurastus on siis valunut suurelta osin hukkaan. Tavoitteenani savotassa on voiman ja lihasmassan kasvattaminen. Tämän tavoitteen saavuttamisessa tärkeässä asemassa on oikeanlainen syöminen ja tässä Jussi varmasti pystyy auttamaan paljon. Kuten varmasti kaikki muutkin savottaan osallistujat, olen päättänyt sitoutua projektiin tiukasti ja aion treenata ahkerasti! Odotan projektia todella innoissani. Nyt sitten vaan kovaa treeniä ja katsotaan kesällä mihin on rahkeet riittäneet.

SAVOTAN TOTEUTUS

  • Säännöllinen salitreeni ja muu liikunta
  • Ruokavalion kehittäminen
  • Maltilliset pluskalorit ja noin viiden kilon painonnousu

Ollin päätavoitteena on lihasmassan ja voiman lisäys. Tätä lähdemme tavoittelemaan maltillisilla pluskaloreilla, jotta saisimme painon nousemaan hitaasti, noin kilon kuukaudessa. Maltillisten pluskalorien tarkoitus olisi saada suurin osa nousseesta painosta kertymään lihaksena. Olli on tähän mennessä tottunut syömään varsin vähän ja syötyä ruokamäärää täytyy lisätä reilusti. Ruokavaliossa keskitymme erityisesti lihas- ja voimatavoitetta tukevaan ravitsemukseen, kuten reiluun proteiinin määrään ravinnossa. Energiansaantia lähdemme jaksottamaan niin, että lepopäivät syödään noin kulutuksen mukaan ja treenipäivät reilusti yli kulutuksen, jotta keho hyödyntäisi saamansa lisäenergian parhaalla mahdollisella tavalla. Salitreeniä Olli tekee 3-4 kertaa viikossa voimapainotteisella ohjelmalla, joka toteutetaan käytännössä kokonaan ilman laitteita. Ohjelma keskittyy kokonaisvaltaisiin perusliikkeisiin, kuten kyykkyyn, maastavetoon ja penkkiin. Konkreettisena tulostavoitteena meillä on parantaa voimanostoliikkeiden (kyykky+penkki+maastaveto) yhteistulosta 70 kiloa, joka tarkoittaa 15-30 kilon tulosparannusta per liike. Muuna liikuntana toimivat sulkapallo ja salibandy, joita on tarkoitus harrastaa 1-2 kertaa viikossa. Muu liikunta toimiikin lähinnä vaihteluna niin keholle kuin mielelle, keskittymisen ollessa kuitenkin voiman ja lihasmassan keräämisessä.

 

VALMENNETTAVA JANNE

Ikä: 28

Pituus: 185 cm

Paino: 138 kg

SAVOTAN TAVOITTEET

  • Elämäntaparemontti ja kunnon kohotus
  • Suuri painonpudotus, tavoitepaino 110 kiloa

Hei, olen 28-vuotias joensuulainen opiskelija, alunperin Helsingistä kotoisin. Lähdin mukaan sisusavottaan tavoitteena muuttaa elintapoja yleisesti parempaan, säännöllisempään ja terveellisempään suuntaan. Olen päässyt vuosien varrella repsahtamaan vahvasti ylipainoiseksi ja tavoitteenani on saada paino putoamaan, yrittäen samalla pitää voimapuolta ja lihaskuntoa yllä. Samalla olisi tarkoitus hieman parantaa peruskuntoa. Olen tottunut kyllä urheilemaan ja käymään salilla, mutta vaikka pidänkin urheilusta, se on jäänyt melko epäsäännölliseksi. Pelasin nuorempana kiekkoa pitkään, jolloin painoin 90-92kg, mutta lopetettuani kilot tarttuivat melko nopeasti ja otinkin jo ensimmäisen puolen vuoden aikana noin 15kg painoa lisää. Uutena vuotena 2007 tein päätöksen pudottaa painoa ja pudotinkin painoa 22,5kg elokuun loppuun mennessä ja painoin lopulta n.95kg. Tämän jälkeen on päässyt hieman repsahtamaan, osittain vauhdikkaan opiskelijaelämän ja toisaalta huonon ruokavalion ja epäsäännöllisen liikunnan ansiosta.

Tavoitteena savotassa on lähinnä opetella treenaamaan oikein ja säännöllisesti sekä opetella syömään terveellisesti ja säännöllisesti. Tavoitteena on saada nämä asiat rutiineiksi, joita olisi helppo jatkaa tämän projektin päätyttyäkin. Omalta osaltani tämä projekti ei rajoitu vain tähän blogissa nähtävään pätkään, vaan lopullinen tavoite on saada paino putoamaan noin 90kiloon ja totutella pitämään se siinä. Olen päättänyt sitoutua projektiin 110% ja näin ollen tarkoitus on pidättäytyä myös alkoholista aikalailla koko projektin ajan. Keväällä on toki tulossa mahdollisesti pari reissua ja näiden osalta aion sallia itselleni poikkeuksen tässä asiassa. Pidän treenaamisesta ja nyt on tarkoitus saada se muutettua rutiiniksi, joten katsotaan kuinka kundin käy.

SAVOTAN TOTEUTUS

  • Säännöllinen ja monipuolinen liikunta
  • Tarkka ruokavalio ja suuret miinuskalorit

Jannen painonpudotustavoite on vaativa niin fyysisesti kuin henkisesti. Tavoite vaatii merkittävää kalorivajetta, joka asettaa haasteita yleiselle jaksamiselle, erityisesti paljon liikkuessa. Jaksamista ja oloa seurataankin jatkuvasti, jotta ravinnon ja liikunnan määrää voidaan sopeuttaa tarpeen vaatiessa. Ruokavalion suhteen lähdemme liikkeelle päivittäisellä ruokarungolla, johon jätämme sovellusvaraa esimerkiksi lounasravintoloissa syömisen osalta. Hiilihydraatit on pakko vetää alhaiselle tasolle, jotta voimme taata riittävän proteiinin ja rasvan saannin suuressa kalorivajeessa. Lähdemme aluksi toteuttamaan myös lyhytkestoista pätkäpaastoa.

Projektin tavoitteena on laihtumisen ohessa säilyttää mahdollisimman paljon lihasta, joten näännytyskuuri tai liikunnattomuus ei ole tarkoituksenmukaista. Jannella on takanaan pitkä jääkiekkotausta, joten pohjaa liikkumiselle löytyy. Liikunnan suhteen lähdemme Jannen kanssa liikkeelle kolmella viikottaisella salitreenillä ja 2-3 muulla treenillä. Muu liikunta tulee olemaan jääkiekkoa ja sulkapalloa sekä ajoittain myös salibandya. Keväämmällä jäiden sulettua mietimme uusia lajeja jääkiekon korvaamiseksi. Janne on aiemmin tottunut tekemään salilla enemmän bodypainotteista treeniä, mutta uudistamme nyt hänen treenirunkoaan selkeästi voimapainotteisemmaksi ja toiminnallisemmaksi. Liikunnan lisäksi tavoitetta kunnon kohottamiseksi tukee myös painonpudotus, joka helpottaa kaikkea tekemistä huomattavasti niin urheillessa kuin arjessa.

 


Yksi vastaus artikkeliin “Valmennettavien esittelyt, osa 2”

Vastaa