Valmennusprojektin loppuraportti: Olli

Valmennusprojektin loppuraportti: Olli

 

OLLIN TAVOITTEET

  • Lihasmassan ja voiman lisäys
  • Paikallaan junnaavan treenaamisen liikkeellepotkaisu

LÄHTÖTILANNE JA LOPPUTULOKSET

Alussa Lopussa Muutos
Kehonpaino 75,0 kg 79,0 kg +4,0 kg
Kyykky 65 kg 102,5 kg +37,5 kg
Penkki
72,5 kg 90 kg +17,5 kg
Maastaveto 112,5 kg 140 kg +27,5 kg
Yhteistulos 250 kg 335 kg +85 kg

JUSSIN ARVIO

Ollin päätavoite oli voimanostoliikkeiden eli kyykky+penkki+maastaveto yhteistuloksen parantamisessa 70 kilolla. Tavoite ylitettiin reippaasti, kun yhteistulos parani yhteensä 85 kilolla. Kuten alussa oli odotettavissa, kyykkyyn ja maastavetoon saatiin parhaat tulosparannukset. Penkki jäi selkeästi harmittamaan Ollia ja haaveilimme kevään mittaan jo 100 kg nostamisesta, mutta se jäi vielä odottamaan ottajaansa. Pientä parannusta (2,5-5 kg) maksimeihin olisi ollut vielä saatavilla herkistelyllä ja piikkauksella, mutta emme ehtineet sitä tekemään, koska viimeisen ohjelman aloittaminen venyi keväällä sairastelun takia. Joidenkin silmään kilomäärät voivat vaikuttaa pienille, mutta kannattaa muistaa, että voiman ja lihaksen tarttuminen on hyvin yksilöllistä. Olli ei kuitenkaan aloittanut treenaamista projektin aikana, vaan oli hakemassa uutta vauhtia junnaavaan kehitykseen. Tähän verraten tulosparannus on todella hyvä.

Ruokapuolella ja noin ylipäätänsä Ollin tekeminen oli hyvällä tavalla huoletonta. Ainut ongelma projektin aikana olivat pienet sairastelut. Ollin paino nousi projektin aikana nelisen kiloa, josta lienee noin kilo kreatiinin kehoon kerryttämää nestettä. Tarkkoja mittaustuloksia kehonkoostumuksen suhteen ei ole, mutta lihasmassaakin tarttui taatusti, koska voimat kasvoivat hyvin niin voimanostoliikkeissä kuin muissakin treeniliikkeissä. Vyötärö ei pysynyt aivan samoissa lukemissa, mutta raajojenkin mitat kasvoivat samaa tahtia, joten ”läskiksi” ei painonnousu ole mennyt. Nyt kun Ollin voimatasot ovat selkeästi parantuneet ja kropan lihastasapaino on parempi, hänellä on hyvä pohja lähteä tavoittelemaan lihasmassaa bodypainotteisemmalla treenillä. Olli saavutti kokonaistavoitteet ja tästä on hyvä jatkaa.

OLLIN MIETTEET

Puolen vuoden tiukka treenijakso takana ja fiilis on pirun hyvä! Kuten tavoitteena olikin, projekti toi aivan uutta puhtia aikaisemmin paikallaan jämähtäneeseen treeniin. Pitkästä aikaa tässä hommassa oli tekemisen meininkiä ja salilla tuli oikeasti rehkittyä kunnolla. Koko kuuden kuukauden ajan pääsin treenaamaan suhteellisen hyvin lukuunottamatta muutamia sairastelujaksoja, joita keväällä oli. Mitään sen isompaa, kuten loukkaantumisia, ei ollut. Näin ollen ainakin alkuasetelma hyvälle tulosparannukselle oli olemassa. Ehkä isoin haaste projektissa tulikin juuri kriittisen loppurutistuksen aikaan. Koko projektin alun sain keskittyä rauhassa treenaamiseen ja muita kiireitä ei juurikaan ollut. Parin viimeisen treenikuukauden aikana alkoi kuitenkin taas kesätyöt ja näin ollen joutui treenit sovittamaan suhteellisen kiireisten työpäivien ympärille. Välillä olikin melko raskasta rankan työpäivän lisäksi saada treenattua kunnolla ja ohjelmaa noudattaen.

Myös ravintopuolella sain paljon uusia vinkkejä. Tärkein kaikista vinkeistä kuitenkin oli niinkin yksinkertainen kuin, että pitää syödä tarpeeksi, jotta kehitystä tapahtuu. Tähän en ole aikaisemmin kiinnittänyt läheskään tarpeeksi huomiota. Olen aikaisemminkin treenannut, mutta en ole yksinkertaisesti syönyt riittävästi. Tämän huomasin vasta nyt, kun aloin ensimmäistä kertaa eläessäni pitämään ruokapäiväkirjaa ja laskemaan kaloreiden, protskujen, hiilareiden ja rasvojen määriä. Välillä oli ihan hankaluuksia saada tarpeeksi sullottua ruokaa mahaan, jotta tavoiteravintoarvot saadaan täyteen. Terveellisesti syömällä esimerkiksi 2500 kcal tarkoittaa nimittäin aika isoa määrää ruokaa.

Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna sitten koitti se päivä, johon tämä puolen vuoden kova treenaaminen huipentui – maksimitestauspäivä. Hieman oli pientä jännitystä aistittavissa aamulla ennen kuntosalille menoa, koska en kovin tarkkaan tiennyt, missä luvuissa maksimit pyörivät. Täytyy myöntää, että alkuun hieman jännitti Jussin kerrottua 70 kg:n tulosparannustavoitteesta. Olin jopa hieman epäluuloinen tavoitteen täyttymisen suhteen. Testauksien lopputuloksena yhteistulos kuitenkin parani lopulta huimat 85kg! Tulokseen täytyy olla todella tyytyväinen. Ainoastaan penkkipunnerrustulos jäi harmittamaan. Siinä tähtäsin lähemmäksi sataa kiloa ja näin ollen 90kg olikin pettymys. Tämän ”virheen” aion kuitenkin korjata ja ennen joulua nostan 100kg!

Vaikka projekti onkin nyt virallisesti ohi, niin oma savotta jatkuu varmasti jatkossakin. Seuraavana tavoitteena tuon edellämainitun sadan kilon rajapyykin rikkomisen lisäksi on lihasmassan kasvattaminen. Nyt kun on voimaa kropassa enemmän, niin senkin pitäisi onnistua hieman helpommin kuin esimerkiksi puoli vuotta sitten. Iso kiitos Jussille erittäin hyvästä valmennuksesta. Sisusavotta on ollut erittäin mielenkiintoinen ja antoisa projekti ja sen ansiosta pystyn hyvillä mielin yhtään valehtelematta toteamaan, että olen nyt paremmassa fyysisessä kunnossa kuin koskaan aikaisemmin elämässäni. Olen saanut paljon uusia vinkkejä niin treeneihin kuin myös ruokavalioonkin ja näillä tiedoilla on huomattavasti helpompi jatkaa omatoimista treenaamista nyt projektin jälkeen.

Tehokkaita treenejä ja hyvää kesän jatkoa kaikille blogia seuranneille!

 


Vastaa