Helmikuun kuulumisia, osa 1

Helmikuun kuulumisia, osa 1

 

JANNE

Helmikuun edistyminen

Paino helmikuun alussa 135,1 kiloa ja lopussa 130,7 kiloa. Muutos -4,4 kiloa. Muutos 15.1. alkaen -7,1 kiloa.

Vyötärö helmikuun alussa 113 senttiä ja lopussa 109,5 senttiä. Muutos -3,5 senttiä. Muutos 15.1. alkaen -15,5 senttiä.

Jannen projekti menee mukavasti eteenpäin, paino tippui helmikuussa hyvää tahtia. Sairastelut ovat iskeneet pientä takapakkia projektiin, mutta niille ei pahemmin mitään mahda. Sairasteluajalta treenit jäävät tietysti väliin, mutta toipilasaikaa ei tarvitse välttämättä heittää hukkaan. Silloinkin voi tehdä liikkuvuus- ja venytysharjoitteita sekä edelleen syödä fiksusti. Jannen projektissa erityisen maininnan ansaitsee rentous ja arkisuus, jollaiseen tulisi laihduttaessa pyrkiä. Homma rullaa eteenpäin kuin normaalina osana pitkäaikaista arkea.

[box style=”rounded”]

Poiminta Jannen ruokailuista 21.2.

Ateria 1 – Tonnikalapastavuoka, salaatti, maitoa

Ateria 2 – Possun ulkofileepihvi, salaattia, oliiviöljyä, raejuustoa, 2 kananmunaa

Ateria 3 – Possun ulkofileepihvi, salaattia, oliiviöljyä, raejuustoa

Ateria 4 – Rahkapurkki, 2 kananmunaa, marjoja

[/box]

Jannen kuulumiset

Helmikuu ohi ja motivaatio edelleen korkealla. Olo paranee koko ajan ja tuloksiakin alkaa syntyä, kun tekee asioita pitkäjänteisesti ja kärsivällisesti. Energiaa on ollut vaikka muille jakaa, vaikka helmikuussa olikin hieman vastoinkäymisiä.

Ruokavalio on pysynyt pääsääntöisesti erinomaisena ja ruokailusta tulee koko ajan monipuolisempaa. Koko ajan oppii ja kehittelee uusia, terveellisiä ja ravitsevia aterioita. Helmikuun alussa oli hieman vastoinkäymisiä, kun vatsa tuli yllättäen kipeäksi ja koko ajan tuntui turvotuksen tunnetta olevan, vaikka ruokavalio olikin erittäin terveellinen. Viikon verran seurasin tilannetta ja menin sitten lääkäriin, kun olo ei helpottanutkaan. Mitään mullistavia oireita ei ollut vaan pystyin urheilemaan normaalisti. Lääkärissä selvisi, että ohutsuoli oli tulehtunut ilmeisesti bakteerin aiheuttamana ja näin treeneihin tuli noin viikon kestänyt tauko. Tästä huolimatta paino jatkoi putoamistaan ja olo oli erittäin hyvä myös tämän sairastumisen aikana. Helmikuun aikana sallin itselleni hieman vapaatakin ja söin yhtenä iltana mm. pitsan. Kerran tuli myös käytyä viihteellä mutta myös näinä päivinä yritin tarkkailla, että kalorit eivät ylittyisi ainakaan suuresti. Kävin myös salilla tai muuten urheilemassa näinä päivinä.

Treeni kulki loistavasti koko helmikuun ajan, jos unohdetaan tuo pieni sairastuminen. Kuten tammikuussa sanoin, aloitin hieman maltillisemmin ja helmikuun aikana aloinkin lisätä painoja liikkeisiin. Yllättävän paljon oli liikkeissä löysää painojen suhteen, joten sarjapainoihin tuli reilusti nostetta. Jonain viikkona saatoin käydä enemmän pelaamassa sulkapalloa ja vähemman salilla ja toisena taas päinvastoin. Tulosta kuitenkin syntyi ja paino putosi. Harjoittelu tuntuu koko ajan hyvältä ja lihakset alkavat muistaa liikeratoja, joka tekee treenaamisesta helpompaa. Sulkapalloa tuli pelattua paljon ja aloimme saada kohtuullisen paljon vauhtia peleihin.

Näin helmikuussa ja jos maaliskuun saisi olla terveenä ja pääsisi reenaamaan kunnolla niin tulokset olisivat varmasti vieläkin hurjempia.

 

NIINA

Helmikuun edistyminen

Paino helmikuun alussa 86,2 kiloa ja lopussa 82,3 kiloa. Muutos -3,9 kiloa. Muutos tammikuun alusta -9,3 kiloa.

Vyötärö helmikuun alussa 96 senttiä ja lopussa 94 senttiä. Muutos -2 senttiä. Muutos tammikuun alusta -24 senttiä.

Niinan tahti on hurjan alun jälkeen vähän rauhoittunut. Oikeaan suuntaan ollaan kuitenkin menossa ja paino jatkaa putoamistaan. Meillä on Niinan kanssa ollut pientä pähkäilyä ruokailujen ja erityisesti sopivien proteiininlähteiden suhteen. Syöminen on kuitenkin alkanut lutviutumaan mukavasti, vaikka herkutteluhimot ajoittain iskevätkin. Itselle toimivimpien tapojen löytäminen ottaa aikaa ja vaatii jonkun verran oman ruokaan suhtautumisen pohdintaa.

[box style=”rounded”]

Poiminta Niinan ruokailuista 12.2.

Ateria 1 – 2 kananmunaa, pekonia, salaattia, oliiviöljyä

Ateria 2 – Maitorahka, maitoa

Ateria 3 – Broilerin koipireittä, salaattia, oliiviöljyä, maitorahka

[/box]

Niinan kuulumiset

Terve!

Helmikuusta selvittiin kunnialla, vaikka en ihan päässyt välitavoitteeseeni. Jäin 700 grammaa 10 kilon tavoitteesta, mutta ei se haittaa, sillä olo on ihanan energinen ja hyvä. Ihan viime päivinä minusta on alkanut tuntua omalta itseltäni kun katson peiliin. Vaatteet mahtuvat paremmin päälle, askel nousee jumpassa paremmin ja korkeammalle.

Saliharjoittelun sain jo paremmin käyntiin helmikuussa. Kävin myös alkeisjoogakurssin ja ihastuin lajiin. Kyseessä oli Vinyasa-jooga, jossa tehdään venyttävien liikkeiden lisäksi paljon pitoja ja dynaamisia liikkeitä. Tietysti hengitystekniikka kuuluu tähän olennaisena osana, mutta minä nautin jo pelkkien uusien asentojen löytämisestä ja rauhallisesta tunnelmasta. Kehonhallintaan liittyvät liikkeet ovat minulle vielä äärimmäisen haastavia ylipainosta johtuen. Mutta pidän haasteista ja jooga tuntui hyvältä lisältä jo olemassa olevaan urheilupakettiin.

Ruokailussa olen huomannut sellaisen seikan, että täyskieltäytyminen kaikesta ei sovi minulle. Tarvitsen pienen annoksen jotain hyvää joka päivä. Oli se sitten tummaa suklaata muutama pala ja latte tai suklainen proteiinipatukka. Se lievittää stressiä ja tuottaa hyvää oloa. Niin kauan kun se todella jää vain pieneen määrään. Edelleen tekee mieli herkkuja päivittäin. Muutamaa päivää lukuunottamatta, en ole vielä kokenut päivää, jolloin en jonain hetkenä ajattelisi ruokaa ja nimenomaan niitä huonoimpia vaihtoehtoja. Mutta prosessi on vasta aluillaan, joten eiköhän tuo ajatusmaailmakin muokkaannu tämän projektin myötä.

Helsingin reissu on vielä tässä kuussa edessä; ohjelmassa biletystä, hyvää ruokaa, näytteilyitä, teatteria ja ennen kaikkea hyviä ystäviä. Aion nauttia ja ottaa rennosti, mutta samalla muistaa, mikä on minkäkin arvoista. Monen kilon painon nousu ei tunnu mukavalta, joten yritän pitää vaa’an mielessäni. Ehkä aamuyön kebabjonossa se ei muistu mieleen, mutta jos vaikka muina aikoina. 😀 Maaliskuun alussa palaan normihommiin, saliharjoittelua, muutama airobinen jumppa ja aion aamuisin tehdä sitä joogaa. Myös juoksulenkit pitää ottaa mukaan kuvioihin ja katsoa kestääkö paikat lönkyttelyä. Maaliskuun lopulla haluaisin painaa 78 kg. Joo ja taas on yhdet vanhat farkut jotka eivät mene vielä kiinni. No kuukauden päästä menee. Nyt sujautan sen viime kuussa liian pienen mekon päälleni ja kipsuttelen junalle! Adios!

 

 


Vastaa