Tammikuun kuulumisia, osa 2 – Treenit rullaamaan

Tammikuun kuulumisia, osa 2 – Treenit rullaamaan

 

TAIJA

Tammikuun edistyminen 8.1. alkaen

Paino 8.1. 70,0 kiloa ja tammikuun lopussa 68,1 kiloa. Muutos -1,9 kiloa.

Taijan tavoite on painonpudotusta lukuunottamatta ei ole kovin konkreettinen, joten myös toteutuskeinot ovat joustavammat. Ruokailujen kanssa emme lähteneet tarkkoihin linjauksiin vaan lähdimme hiomaan vanhoja tottumuksia. Epäsäännölliset työajat ja työmatkat luovat oman haasteensa syömisen ja liikunnan suhteen, mutta ei mitään ylitsepääsemätöntä. Projektin tarkoitushan olikin pyrkiä soveltamaan uusia juttuja ja muutoksia muuhun normaaliin arkeen. Painonpudotus on edennyt tavoitteeseen nähden mukavasti ja järkevässä tahdissa. Kova painonpudotustahti ei ole tarkoituksenmukaista, jotta energiaa riittää myös runsaalle urheilulle. Urheilupuolella hiihto on Taijalla varsin vallitseva, mutta niin on tarkoituskin, sillä kyseessä on yksi Taijan lempilajeista ja Rajalta Rajalle -hiihtokin häämöttää reilun kuukauden päässä.

[box style=”rounded”]

Poiminta Taijan treeniviikosta

Maanantai – Kävely 8 km

Tiistai – Kävely 6 km

Keskiviikko – Hiihtoa 8 km + bodycombat

Perjantai – Salitreeni

Lauantai – Kevyt hiihto 7km

Sunnuntai – Hiihto 20km

[/box]

Taijan kuulumiset

Tammikuun on taaksejäänyttä elämää ja on aika tarkastella mitä on tapahtunut ja onko mikään muuttunut projektin myötä. Huomaan että kun lupaa jotain toiselle niin on helpompi pysyä lupauksessaan. Tapojen muuttaminen ei aina ole helppoa, mutta sekin onnistuu kun vaan päättää. Ruokailussa auttaa ruokapäiväkirjan pitäminen, on jäänyt turha naposteleminen pois kun ei ”viitsi” kirjoittaa sitä päiväkirjaan.  Yllätys, yllätys olokin on paljon virkeämpi kun säännöllisesti ruokailee. Paino on hieman pudonnut, mutta täytyy sanoa että tiukassa se on! Liikunnan monipuolistaminen on hyvä juttu, paluu jumppiin ja punttisalille on ollut mielekästä ja luulenpa että tämä auttaa myös tavoitteen saavuttamiseksi. Onneksi liikunta on aina jotenkin kuulunut elämänrytmiin joten on ollut helppo lähteä uudelleen vanhan harrastuksen pariin. Yhteistapaaminen antoi myös uutta puhtia projektiin, Mariannen hyvät ruokavinkit ja tietoisuus että ei ole yksin asioiden kanssa auttaa eteenpäin. Toivon mukaan helmikuussa punttisaliharjoittelu tuo tulosta tasatyöntöön ja maaliskuussa tuleva Rajalta Rajalle hiihto sujuu helposti.

 

ANNA

Tammikuun edistyminen

Annan kanssa projekti ehti vasta alkaa ja punttitreenejä ei tammikuussa ehtinyt hirveästi kertyä. Paino ehti nousta muutaman sadan gramman verran ja punttituloksia ei kannata testata alituiseen, joten tarkempia tuloksia ei tässä vaiheessa ole tiedossa. Ruokailuja ehdimme kehittämään jonkin verran, mutta pääsemme jatkamaan sitä työtä vasta maaliskuun puolella. Tällä hetkellä Annan pitkäkestoinen Saksan matka luo monia haasteita syömisen ja treenaamisen suhteen. Haastavasti matka ainakin alkoi, kun ensimmäisellä matkaviikolla syömisiin ei voinut itse vaikuttaa ja treenaamaan ei erikseen päässyt. Matkan kulusta tarkemmin kuitenkin sitten helmikuun tilannepäivityksessä.

[box style=”rounded”]

Poiminta Annan treeneistä 19.1.

Penkkipunnerrus käsipainoilla 5 x 8 x 4-6kg

Kulmasoutu käsipainoilla 3 x 10 x 6kg

Ylätalja 3 x 10 x 20kg

Selkälihasliike telineessä 3 x 12 (kokeilin myös 5 kg painolevyn kanssa, oli aika jees)

Vatsoja kuntopallolla 4 x 15kg

Ensi kerralla lisään painoja, tällä kertaa vielä vähän kokeilin. Vapailla painoilla on ihan erilaista tehdä kuin laitteilla! Eri tavalla tuntee että tekee jotain 🙂

[/box]

Annan kuulumiset

Heippa!

Projekti Jussin kanssa lähti käyntiin tammikuun toisella viikolla, eli ehdin treenata ja harjoitella syömistä arkioloissa suunnilleen kolme viikkoa ennen Saksan matkalle lähtöä. Pääsinkin mukavaan treenausrytmiin, ja onnistuin myös välillä syömään enemmän ja järkevämmin. Toki kolmessa viikossa ei kaikki huonot tavat ehtineet unohtua, mutta esim. ruokapäiväkirjan kirjoittaminen auttoi kovasti itseäni näkemään, miten syödä paremmin. Motivaatiota lisäsi tietenkin se, että kaikki piti raportoida Jussille. Pari kertaa oli esimerkiksi sellainen olo, ettei jaksaisi mennä salille, mutta ajattelin heti, että Jussi pettyy jos en mene. 😀

Jussin ohjeiden mukaan siirryin salilla treenaamaan vapailla painoilla. Se tuntui heti ensimmäisten kertojen jälkeen oikealta valinnalta. Huomasin, että vapailla painoilla treenaaminen vaatii enemmän kehonhallintaa ja myös vahvistaa kehoa aivan eri tavalla kuin laitteet. Treenaaminen tuntui tehokkaammalta ja oli myös mukavampaa kuin laitteissa istuminen! Treenien jälkeen olikin sellainen olo, että oli tehnyt jotain. Myös kahvakuulajumppa lähti tosi kivasti käyntiin. Ehdin käydä siellä pari kertaa ennen reissuun lähtöä, ja tykästyin lajiin kovasti. Jumpassa minulla oli käytössä aloittelijoille suositeltava 6 kg:n kahvakuula, joka olikin ihan tarpeeksi painava. Tavoitteena on tietysti, että myöhemmin voisi hankkia painavamman kahvakuulan. 😉 Salin ja kahvakuulajumpan lisäksi tuli käytyä kerran pari viikossa lenkillä.

28.1 lensin Saksaan, mikä toi haasteita treenaamisen ja järkevän ruokavalion suhteen. Heti matkan alussa sain vatsakipuja ja kärsin turvotuksesta, kun jouduin olosuhteiden pakosta syömään ravintoarvoiltaan kyseenalaista ruokaa… Matkallakin on kuitenkin monenlaisia mahdollisuuksia huolehtia terveydestään, ja niistä lisää helmikuun kuulumisissa… 🙂

Terkkuja, Anna

 

OLLI

Tammikuun edistyminen

Ollin tilanne on hyvin samanlainen kuin Annalla eli varsinaisia raportoitavia tuloksia ei vielä ole. Paino on pysynyt suunnilleen samoissa ja tuloksien kehittymisestä ei ole vielä tietoa. Lähtötilanteen selvitys maksimien testaamisineen ja pieni sairastelu veivät jonkin verran aikaa, joten salitreeni saadaan rullaamaan kunnolla rutiininomaisesti vasta helmikuun puolella.

[box style=”rounded”]

Poiminta Ollin treeneistä 25.1.

Kyykky 4x6x40kg – Yritin vielä keskittyä hiomaan tekniikkaa, normikyykky tuntuu jotenkin vaikeammalta kuin etukyykky itselle.

Dippi 4×6

Kulmasoutu käsipainolla 3x8x22kg

Ranskalainen punnerrus tangolla 3x10x23kg

Hauiskääntö tangolla 3x10x23kg + hammereita käsipainoilla

Pohkeita pari pitkää pumppisarjaa laitteissa.

[/box]

Ollin kuulumiset

Morjens!

Savottaa hieman vajaa kuukausi takana ja tässä hieman ensimmäisiä kuulumisia projektin alkuvaiheista. Tammikuun ensimmäisinä viikkoina laitettiin projekti siis Jussin kanssa alulle ja nyt kuukauden jälkeen homma onkin lähtenyt kunnolla käyntiin. Pari ensimmäistä viikkoa kului aika pitkälti projektia suunnitellessa ja muutamissa tapaamisissa Jussin kanssa, joissa kartoitettiin alkutilannetta ja hahmoteltiin tulevaa saliohjelmaa. Ohjelma muotoutuikin aika paljon erilaiseksi millä olen aiemmin treenannut, mutta tämä on pelkästään hyvä asia.  Josko sitä nyt saisi taas kehitystä paremmin aikaiseksi.

Tammikuun puolivälin tienoilla pääsi sitten ensimmäistä kertaa kunnolla treenaamaan uuden ohjelman kanssa. Treenien alkua olinkin tässä vaiheessa odotellut jo todella innoissani. Hieman vielä vaatii totuttelua ja tekniikkaharjoituksia uusien liikkeiden kanssa, mutta kyllä se tästä lähtee. Kaksi täyttä treeniviikkoa sain tehtyä todella hyvin ja ohjelmaa noudattaen, mutta sitten iski suhteellisen ärhäkkä flunssa, jota tuntuu olevan todella paljon taas liikkeellä.  Taudin takia olenkin nyt joutunut pitämään vajaan viikon kokonaan taukoa treenaamisesta ja sekös vasta harmittaa. Kauhea hinku olisi nimittäin lähteä salille vähän rehkimään. Nyt (6.2.) alkaa tuntumaan jo suhteellisen hyvältä eli tauti on varmaan vähitellen voitettu. Huomisen päivän ajattelin vielä levätä ja kohta taas treenaamaan!

Ensimmäiseen kuukauteen mahtui myös yhteistapaaminen muiden treeniohjelmassa mukana olevien kanssa. Kävimme porukalla seinäkiipeilemässä ja sen jälkeen valmistimme vielä maittavan aterian. Oli mukava tavata muutkin projektissa mukana olevat kuntoilijat ja siitä sai vielä lisätsemppiä omaan tekemiseen kun kaikki muutkin ovat niin tosissaan mukana tässä. Kovaa treeniä siis taas helmikuu ja lisää kuulumisia kuun vaihteessa.

 


Vastaa