Huhtikuun kuulumiset

Huhtikuun kuulumiset

 

OLLI

Huhtikuun edistyminen

Testasimme Ollin kanssa ykkösmaksimeja huhtikuun alkupuolella ja lupaavalta vaikutti. Kyykkyyn oli tullut lisää 15 kiloa, penkkiin 10 kiloa, maastavetoon 17,5 kiloa ja etukyykkyyn 20 kiloa. Voimanostoliikkeiden (kyykky, penkki ja maastaveto) yhteistulos parani siis yli 40 kiloa. Testasimme kaikki yhdellä treenikerralla ilman erityisempiä maksimipiikkauksia suoraan peruskauden perään, joten maksimeihin jäi varmasti pientä varaakin. En epäile yhtään, ettemmekö pääsisi 70 kilon parannustavoitteeseen voimanostoliikkeiden yhteistuloksessa. Ollin painokin on noussut pikku hiljaa noin kolmisen kiloa, josta kreatiinin keräämän nesteen osuus varmaankin vajaa kilon.

Ollin kuulumiset

Huhtikuu tuli ja meni. Nopeammin vielä kuin aikaisemmat kuukaudet. Kuun alkupuolella oli tosiaan maksimitestit Jussin kanssa ja ne menikin todella hyvin! Parannusta tuli muistaakseni kolmeen pääliikkeeseen yhteensä 40 kiloa. Eniten oli kehittynyt kyykky ja maastaveto. Tämä tosin oli arvattavissakin, sillä jalkoja en ole aikaisemmin juuri treenaillut, joten kehitys on alkuun nopeampaa. Maksimitestailun takia treeniin tulikin hieman taukoa ja juuri kun piti alkaa taas kovasti treenaamaan, niin tulikin sitten jokavuotinen kevätflunssa/kuumeilu. Taukoa tulikin treeneistä sitten kerralla reippaammin ja pari viikkoa meni kokonaan urheilua välttäen. Kyllä harmitti, eikä millään olisi malttanut olla menemättä treenaamaan. Noh, ei näille oikein mitään voi.

Nyt on kuitenkin taas treenit polkaistu käyntiin ja löysäily unohdettu. Jussin tekemä uusi treeniohjelma vaikuttaa todella hyvältä ja innolla odotan minkälaisia tuloksia saan aikaiseksi. Treenit on ainakin paria astetta rankempia mitä tähän asti on ollut. Tauon jälkeisien treenien jälkeen tulikin paikat aivan uskomattoman kipeeksi, kun ei ollut taas lihakset tottunut rasitukseen. Viimeinen kahdeksan viikon ohjelma on hyvässä vauhdissa ja nyt pitääkin ottaa kunnon loppukiri, jotta pääsisi kesällä maksimitestauksissa tavoitteisiin.

Tsemppiä viimeiseen rutistukseen myös muille Savotassa mukana oleville. Palaillaan siis taas asiaan muutamien viikkojen päästä!

 

TAIJA

Huhtikuun edistyminen

Paino huhtikuun lopussa 67,4 kiloa. Muutos 8.1. alkaen -2,6 kiloa.

Taijalla sportit ovat vaihtuneet kesäisemmiksi ja toisaalta monipuolisemmiksi. Mukaan on tullut juoksua, suunnistusta, uintia ja soutua. Painokin on nyt hyvässä laskusuunnassa – hitaasti, mutta varmasti.

Taijan kuulumiset

Lumet sulaneet, sukset vaihdettu jo lenkkareihin ja vaihto sujui yllättävän hyvin. Täytyy kyllä sanoa että hiihtäminen on aika paljon helpompaa ja mukavampaa.  Kaikesta huolimatta juokseminen lähti hyvin käyntiin, sillä olin huhtikuun alussa viikon Turkissa ja siellä oli aikaa itselle ja kuntoilulle.  Hotellissa oli hyvä punttisali ja tätä tuli hyödynnettyä oikein urakalla, en ihmettele jos joku jääkin koukkuun voimaharjoitteluun, sillä jos olisi mahdollisuus, niin olisin ehkä  itsekin yksi heistä. Viikon aikana tuli urheiltua päivittäin – hyvä näin sillä matkaan sisältyi ruuat seisovasta pöydästä. Yllätys yllätys, paino olikin tippunut matkan aikana!  Täytyy kyllä sanoa, että jos paino ei sillä urheilumäärällä tipu niin ei sitten millään.

Projektin myötä itsekuri on lisääntynyt ja niin kuin Jussi sanoi alkuvaiheessa että tapoja voi muuttaa – niin todellakin voi kun vain päättää niin! Vielä olisi painoa saatava alemmaksi – uskon että onnistun siinä!

 

ANNA

Huhtikuun edistyminen

Annan huhtikuusta ei mullistavaa mainittavaa. Kiireet iskivät pientä väsymystä, mutta treenattua tuli silti. Paino pyörii nyt 46 kilon kantturoissa eli nousua on ollut tammikuusta 2,5 kiloa. Voimien ja kunnon kasvaessa painon ohella projekti etenee suunnitellusti.

Annan kuulumiset

Huhtikuussa treenasin ahkerasti ja pyrin syömään paljon. Oikeastaan maaliskuun kuulumisiin ei ole paljonkaan lisättävää, mutta kehitystä treeneissä tuli tässäkin kuussa. Loppukuusta motivaatiossa tapahtui aikamoinen notkahdus, koska kouluasioissa yms. oli paljon stressiä ja tunsin itseni hetkellisesti väsyneeksi. Otin yhden viikon treenien osalta kevyemmin, mikä auttoi paljon. Puolen vuoden projektissa on varmaankin aika luonnollistakin, että motivaatio heittelee jossain vaiheessa, ja minulla se tapahtui nyt. Piristävää huhtikuussa oli valmennettavien yhteismiitti, jossa sai nähdä muitakin valmennettavia. Tuollaiset yhteismiitit ovat aina hauskoja ja lisäävät omaakin motivaatiota.

 

JANNE

Huhtikuun edistyminen

Paino huhtikuun alussa 125,9 kiloa ja lopussa 125,4 kiloa. Muutos -0,5 kiloa. Muutos 15.1. alkaen -12,4 kiloa.

Vyötärö huhtikuun alussa 104,5 senttiä ja lopussa 102 senttiä. Muutos -2,5 senttiä. Muutos 15.1. alkaen -23 senttiä.

Jannen projektissa tuli huhtikuussa tasannevaihe. Edistys mitattavien asioiden osalta ei loppunut tai ottanut takapakkia, mutta hidastui selvästi. Tämä valmennusprojekti ei kuitenkaan ole mikään kilpailu, joten ei hätää, jatkossa enemmän treeniä ja homma jatkuu.

Jannen kuulumiset

Eli huhtikuu on nyt takana ja aurinko alkaa vihdoin paistaa. Projekti ei edennyt huhtikuussa aivan odotetulla tavalla koulukiireiden sekä muuton takia, mutta asiaan tulee toukokuussa muutos. Paino ei pudonnut kovinkaan paljoa, mutta ei toisaalta ainakaan noussut. Mieli on kaikesta huolimatta virkeä, kun alkaa aurinko vihdoin paistaa pitkän talven jälkeen. Ruokailu oli edelleen hyvissä uomissa, vaikka koululla istumisen takia säännöllisyys hieman kärsikin. Mitään suurempaa muutosta ei ruokapuoleen ole tullut ja olenkin jatkanut suurin piirtein entiseen malliin. Olen koettanut kompensoida treenien puutetta syömällä hieman vähemmän.

Treenit sujuivat huhtikuun alussa jälleen erittäin nousujohteisesti, mutta kuun vaihteessa tapahtunut muutto Helsinkiin kesätöihin aiheutti hieman aikatauluongelmia. Koulu piti saada pakettiin ja muut asiat järjestykseen ennen muuttoa. Pari viimeistä viikkoa meni vähällä harjoittelulla, mutta toisaalta loukkasin jalkapallopeleissä hieman polveani, mikä olisi varmasti muutenkin häirinnyt treenaamista. Tavoitteena on toukokuussa lisätä treenimääriä radikaalisti ja näin vauhdittaa hyvin alkanutta matkaa kohti terveempää elämää.

Näissä tunnelmissa aurinkoista kesää!

 

NIINA

Huhtikuun edistyminen

Paino huhtikuun alussa 81,0 kiloa ja lopussa 82,5 kiloa. Muutos +1,5 kiloa. Muutos tammikuun alusta -9,1 kiloa.

Vyötärö huhtikuun alussa 91 senttiä ja lopussa 91 senttiä. Muutos 0 senttiä. Muutos tammikuun alusta -27 senttiä.

Niinan projektissa huhtikuun tarina on aika samanlainen kuin maaliskuun. Lukemien osalta tosin karumpi. Kotiarjessa toimiva tatsi katoaa helposti ”turvallisesta” ympäristöstä poistuttaessa. Jos ote pääsee lipsumaan, pitäisi se saada takaisin mahdollisimman nopeasti eikä jäädä tuleen makaamaan. Yksittäisten lipsumisten ei saisi antaa olla syy vetää suuremmin läskiksi. Projekti kuitenkin jatkuu ja tästä on vain yksi suunta. Murehtiminen on nyt kuopattu ja keskittyminen tulevassa tulosten tekemisessä.

Niinan kuulumiset

Huhtikuu tuntui menevän sormia napsauttamalla ja matkojen välillä taiteillessa. Alkukuu kangerteli pääsiäisen jäljiltä ja löysin itseni samasta kuopasta kuin maaliskuussa Helsingin matkan jälkeen. Olimme perheen kanssa pääsiäisen kylpylälomalla, jonka jälkeen arkeen ja dieetille palaaminen ei ollut helppoa. Minua, monen muun naisen tavoin, vaivaa voimakkaat pms-oireet kerran kuussa, jolloin tuntuu, ettei elämästä selviä ilman suklaata. Normaalitilanteessahan itseään ja oireitaan voikin hoitaa suklaalla ja herkuttelulla, mutta laihduttajalle siitä tulee väistämättä takapakkia. Varsinkin jos pms-oireissa kierii viikon ja ahtaa silloin naamaansa kaiken minkä pystyy.

Huhtikuun lopulla painoni olikin noussut 1,5 kiloa. Kyllähän se kirpaisee, varsinkin kun näin julkisesti tätä projektiaan tekee. Tuntuu, että olen nyt kaksi kuukautta jankannut näissä samoissa painoissa ja en pääse alle 80 kilon millään. Jatkuvat sairastelut ovat tuoneet oman lisänsä motivaation suhteen. Krooninen poskiontelon tulehdus vaivaa noin kuukauden välein. Sovimme Jussin kanssa, että kokeilen Sisusavotan ruokavaliota eli paleo-tyyppistä ruokailua nyt toukokuun ajan, jos sillä saataisiin sairastelua osittain kuriin. Eli ei maito- tai viljatuotteita ja laihdutuksen takia hiilareitakin rajoitetaan.

Tähän loppuun voisin lainata nuorimman lapseni tämän hetkisen lempileffan Kung Fu Pandan erästä lainausta: ”Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift. That is why it is called the present”. Eli toisin sanoen maalis-huhtikuuta en enää muistele, en myöskään tuskastele tulevaa, vaan keskityn päivä kerrallaan tekemään oikeita asioita.

 

 


Vastaa