Haluatko elämäsi kuntoon ja ilmaisen personal trainerin?

Haluatko elämäsi kuntoon ja ilmaisen personal trainerin?

Valmennusprojekti

Etsin Joensuun seudulta viittä valmennettavaa valmennusprojektiin, joka tullaan raportoimaan tässä blogissa. Projekti on tarkoitus käynnistää tammi- ja helmikuun aikana ja sen kesto on 3-6 kuukautta valmennettavien tavoitteista ja aikatauluista riippuen. Tavoitteesi voi olla mikä tahansa urheiluun ja ravitsemukseen liittyvä: kesäkunto, lihasten ja voiman kasvatus, maraton, elämäntapamuutos tai vaikkapa kuntotesti. Lähtökunnolla, iällä tai harjoittelutaustalla ei ole merkitystä, vaan tärkeintä on, että olet motivoitunut tekemään asioita ja saamaan muutoksen aikaan. Haku on kaikille avoin.

Jos kiinnostuit, hakeudu mukaan projektiin lähettämällä yhteystietojesi kera hakemus, jossa kerrot itsestäsi, elämäntilanteestasi, harjoittelutaustastasi, nykykunnostasi ja tavoitteistasi. Hakemus voi olla täysin vapaamuotoinen jaarittelu, jossa on mieluummin liikaa infoa kuin liian vähän. Hakemukset ovat luottamuksellisia ja ne tulevat ainoastaan minun luettavikseni. Hakuaika kestää 31.12.2012 asti. Hakemukset ja yksityiset kysymykset voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen jussi@sisusavotta.fi tai voit myös soittaa minulle numeroon 040 739 1848. Yleisen tason kysymykset kannattaa kysyä alempaa tältä sivulta löytyvän kommenttikentän avulla, jotta muutkin näkevät kysymyksen vastauksineen.

Mitä valmennus käytännössä tarkoittaa?

 • Suunnittelemme yhdessä sinulle sopivat, realistiset tavoitteet ja keinot päästä näihin tavoitteisiin.
  • Suunnittelemme ohjelmat ja rytmit harjoittelua ja ruokailuja varten.
  • Teemme tarvittavat testit ja mittaukset lähtötason selvittämiseksi.
 • Tulen mukaan treeneihin kanssasi pari kertaa.
  • En siis vedä treenejä jatkuvasti, mutta tulen seuraamaan treenejä, jos siihen on tarvetta.
 • Pidämme yhteyttä säännöllisesti, seuraamme edistymistä ja tarpeen tullen hienosäädämme suunnitelmia.
  • Tarkoitus on kuitenkin pitää valmennus keveänä eli et ole naimisissa kanssani.
 • Lähtötaso, tavoitteet sekä väli- ja lopputulokset raportoidaan blogissa.
 • Tarkoitus ei ole tehdä huippu-urheilijoita tai tavoitella kuuta taivaalta, vaan edistää hyvinvoinnistaan kiinnostuneiden ihmisten elämäntapoja ja auttaa heitä kehittymään kohti tavoitteitaan.

Miten sinä hyödyt?

 • Saat ilmaisen personal trainerin.
 • Pystyt harjoittelemaan tavoitteellisemmin ja saat itsestäsi enemmän irti.
 • Saat mahdollisuuden muuttaa elämäntapojasi pysyvästi parempaan suuntaan ja elää terveemmin.

Mitä odotan sinulta?

 • Sitoutumista ja motivaatiota toteuttaa sovittuja tavoitteita sovitun aikaa.
 • Valmiutta julkiseen raportointiin, meni homma sitten syteen tai saveen.
 • Ei-julkisen päiväkirjan pitämistä treeneistä (ja mahdollisesti ruokailuista) minua ja itseäsi varten.
 • Palautetta, keskustelua ja kritiikkiä.

Miten minä hyödyn?

 • Saan kokemusta valmentamisesta.
 • Pääsen työskentelemään itseäni kiinnostavan asian parissa.
 • EN odota suosituksia keneltäkään, vaan uskon niiden tulevan, jos ne ansaitsen.

Mitä voit odottaa minulta?

 • Sitoutumista ja motivaatiota sinun ohjaukseesi ja tukemiseesi.
 • Apua ja näkemystä niin treenaamiseen kuin ravitsemukseen.
 • Palautetta, sparrausta ja kannustusta.

 

[google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”Finnish”]


27 vastausta artikkeliin “Haluatko elämäsi kuntoon ja ilmaisen personal trainerin?”

 1. Hei!

  Olisko tohon mahdollista hakea mukaan, vaikka ei asuiskaan joensuun seudulla?

 2. Moikka,

  Täällä olisi yksi 25kg ylipainoinen 29 vuotias mies, jolla vankka tausta kamppailulajeissa. Treenailen jonkun verran edelleen, mutta painoa voisi tiputtaa. Lähtötaso ei ole aivan onneton, sillä hölkkäilen kympin n. tuntiin, mutta treenailu kausittaista.

  Asun Mikkelissä, mutta matkakulujasi voin korvata, mikäli siitä on iloa 🙂

 3. Moro Atte ja Ville,

  Etänä valmentaminen on toki mahdollista, mutta sitä pitää katsoa tapauskohtaisesti. Esimerkiksi kuntosalilla aloittelijaa on järkevin valmentaa ”kädestä pitäen”, mutta ravintopuolen neuvonta taas onnistuu hyvin netin välitykselläkin. Mieluiten tietysti näen ihmisiä kasvokkain, mutta 1-2 valmennettavaa voisin harkita etänäkin. Pistäkää vaan hakemuksia tulemaan, niin palataan asiaan.

 4. Hei! Asun Joensuussa ja olen yrittänyt jos jonkunlaista keinoa kunnon sekä laihtumisen suhteen. Sen olen huomannut että personal trainerin avustuksella olen saanut apua. Joten ihan mielelläni lähtisin mukaan. Olen 39-v. Ja haluisin näyttää hyvältä kun täytän 40,sekä kunnollisesti että ulkoisesti.

  • Hei Johanna!

   Jos voisit lähettää minulle sähköpostitse vähän enemmän tilannettasi valoittavaa hakemusta, niin voitaisiin keskustella kuviosta enemmän. Mielellään kun käyn hakemukset ja niihin liittyvät kysymykset läpi privaatisti, etteivät ole tässä kaikkien nähtävillä 😉

 5. Noo juu…tottakai haluaisin personal trainerin. Kaikenlaista kuntoilua on tullut harrasteltua ja silti jenkkakahvat vaanivat vyötäröllä. Eli petrattavaa olisi. Kiinnostaisi saada ammattilaisen opastuksella oikea rytmi kuntoiluun sekä ohjausta ravitsemuksesta ym. Mahtaakohan 51 vuotias olla kelvollinen….

  • Hei iippa!

   Ei ole ikä tosiaan mikään este, monipuolista valmennusporukkaa tässä ollaan etsimässäkin. Jos voisit pistää sähköpostitse vähän kattavampaa selvitystä tilanteestasi, niin katsotaan kuviota eteenpäin.

 6. Kirjoitin infossa aiemmin, että alkaisin valitsemaan hakijoita heti, mutta päätin nyt kuitenkin odottaa hakuajan loppuun asti. Pitkäksi odotusaika ei tule kuitenkaan venymään. Pahoittelen, jos tämä aiheutti joillekin ylimääräistä hoppua. Halutessaan voi kyllä lähettää päivitettyä tai korjattuakin hakemusta.

  Hakemuksia on tullut jo jonkin verran ja blogiin on kertynyt mukavasti kävijöitä. Esimerkiksi perjantaina yksilöityjä kävijöitä oli 400, joka on ihan mukava määrä viikon vanhalle blogille.

 7. Hei. mielenkiintoinen idea ja kiva jos olet jo saanut hakemuksiakin. Voimaharjoittelusta kokemusta varmasti piisaa, se on selvää, mutta onko sinulla aiempaa kokemusta valmentajan hommista?

  • Hei Sasu,

   Olen tässä vuosien varrella tehnyt yksilövalmennusta satunnaisesti yksittäisinä kokonaisuuksina, kuten suunnitellut harjoitteluohjelmia ja ravintopuolta sekä vetänyt treenejä. En kuitenkaan ole vielä tehnyt kokonaisvaltaista ja pitkäkestoista valmennusta, joka kattaisi yhdessä kaikki nuo osa-alueet. Opettajan työssä on tullut pidettyä pitkäkestoisempia valmennustyyppisiä projekteja, mutta se taas on aika erilaista kuin urheilu- ja ravintovalmennus.

   Joka tapauksessa, tämän projektin yksi päätavoite on ansaita kannukset ja osoittaa kykenevyys tehdä laadukasta valmennustyötä, jotta siitä pystyisi myöhemmin kehittämään varsinaista leipätyötä koulutushommien ohella.

   • Siis mikä koulutus sinulla on, että voit toimia Personal Trainerinä ja Ravintoneuvojana? Kuten ymmärsin, sinulla ei ole kokemusta kummaltakaan alalta!!??

    • Hei,

     Ymmärsit oikein, varsinaista työkokemusta aloilta ei ole. Personal trainer itsessään on vain sanapari, joka sopi kuvaavammin otsikkoon kuin vaikkapa henkilökohtainen valmentaja. Tittelinähän tuota saa käyttää halutessaan kuka vain. Personal trainer-koulutuksien kirjo on niin moninainen, että koulutuskaan ei välttämättä autuaaksi tee, joskaan en niitä millään tapaa tarkoita väheksyä. En kuitenkaan mielestäni ole yrittänyt rahastaa tai huijata vale-personal trainerina 😉 vaan tuonut asiat läpinäkyvästi ilmi. Kuten aiemmin mainitsin, tämän projektin yksi tavoite on ansaita kannukset ja osoittaa pätevyys tehdä laadukasta valmennustyötä.

     • Kiitos vastauksesta. Se tuli selväksi, että koulutusta sinulla ei ole aloille Personal Trainer tai Ravintoneuvoja, vaan haluat ”koekaniineja” hankkiaksesi ne ”kannukset”. Pätevyyden saa koulutuksella ja se on tärkeää molemilla noilla mainituilla aloilla. Vasta kunnon koulutuksen jälkeen pitäsi/saisi lähteä hankkimaan kokemusta!
      On tietenkin jokaisen oma asia, jos joku haluaa antaa kehonsa koekäyttöösi.

 8. Niin, jotkut eivät veisi lastaan lätkävalmennukseen Curt Lindströmille, koska hänellä ei ole pelaajakokemusta tai tutkintoa hommaan. Tiedä vaikka treenauttaisi lapset hajalle. En missään nimessä vertaa itseäni Curreen, mutta pointti varmaan aukeaa. Toivottavasti onnistun tekemään projektissa kaikkeni osoittaakseni vastaavat epäilykset tarpeettomiksi 😉

  • Kiitos vastauksesta, jolla onnistuit osoittamaan kaikki epäilykseni todeksi. Jääköön nämä keskustelut välillämme tähän.

   • ”ihmettelevälle”

    hei! pistätkö pyöräilykypärän päähä ennen vai jälkeen mennessäsi pyöräkellariin? vai pidätkö sitä myös nukkuessasi kuupassa ?

    ps. ”oppi” tulee putkesta (aivopesu) kun taas tieto omasta kokemuksesta !!!

    ps2. kattokaa nyt Jussin muodonmuutosta!

    ottakaa nyt herranjumala jokainen oppia oikeasta aidosta elämästä, eikä mistään titteleiden takaa peloissaan huutelijoiden rahastusneuvoista…

 9. Hei, milloin teet tuon valinnan ketkä pääsevät valmennettavaksesi? 🙂

  • Hei Elina,

   Odottelen hakuajan loppuun ja alan valkkaamaan hakemuksia keskiviikkona. Otan vielä yhteyttä (mahdollisesti valittaviin) hakijoihin ennen valintojen lukkoon lyömistä. Tarkoitus on hoitaa kuvio mahdollisimman pian kuntoon, että projekti saadaan polkaistua käyntiin.

   • Hei

    Mietin kun tuo ystäväni Janne on päässyt treenattaviisi, että olisiko vielä mahdollista hakea tähän projektiin, jossa hakuaika oli viime vuoden loppuun. Olen itse motivoitunut treenaaja ja käyn salilla ja lenkillä melko ahkerasti läpi vuoden.

 10. Jos ei ole koulutusta niin en ainakaan uskaltaisi lähteä mukaan, jos on minkäänlaisia kroonisia sairauksia/terveysongelmia (selkä/polvivaivoja jne) tai merkittävästi ylipainoa. Monilla saleilla Personal Trainerit ovat käyneet yksityiskohtaisen koulutuksen harjoittelujaksoineen ja lopputentteineen, monet ovat myös kouluttautuneet liikuntaneuvojiksi, liikunnanohjaajiksi tai fysioterapeuteiksi. ”Kylmiltään” en uskaltaisi lähteä valmentamaan – liikunnan tai ravinnon saralla. Ainakin kun lukee.. tätä blogia, niin en ole aivan vakuuttunut kaverin tiedoista ja taidoista. Tsemppariksi ja henkisen puolen ”valmentajaksi” voi ollakin pätevä, mutta se on eri juttu kuin PT.

  • Hei Memmu,

   Eipä siinä mitään pahaa ole olla valppaana ja vähän epäilläkin. Ihan mielenkiinnosta, mitkä asiat kirjoituksissani ovat olleet sellaisia, jotka ovat pistäneet epäilemään? Kaikkea tietoani en yritäkään tänne blogiin ympätä, mutta olisi hyvä kuulla kommenttia, jos tänne kirjoittamissani jutuissa on jonkun mielestä jotain virheellistä, ristiriitaista tai askarruttavaa.

   Mielenkiintoisena fakta valmennusprojektin hakijoihin liittyen: monilla oli personal trainerin koulutus ja/tai liikunta-alan tutkinto jo taustallaan.

  • perkeles ku vituttaa tää ihmisten tyhmyyyyyyysss!!! en oo mikää jussin palkkaama jyrä! enkä tunne jussia ,mutta sulle ”MEMMU” voisin sanoo,et kato ihan ilmatteeksi juttaa ja bulldoggi bull mentulaa teeveestä! niillä on muuten koulutus ja ulkonäkö kohillaan! jutta = mies silikonirintoineen/ryppyineen vaik on nuori ties mikä organismi 🙂

   BULL:DOGGI, voiiiiihhhhh,,, en löydä sanoja kuvaamaan ammattilaisen ulkonäköä, mut hei! buldogilla on montakin koulutusta allaan, muunmuassa hormoonien käytöstä esim ja ruokavaliosta on oikein tarkat tiedot/taidot olemassa 🙂

   ps. hyvä esimerkki nykymenosta kun vaaditan aina se KOULUTUS on verotus! eli näin se menee… jos et maksa yksityishenkilönä veroja tarpeeksi niin olet KONNA! mutta jos kierrät niitä,niin osat tehdä verosuunnittelun! jota opetetaan kauppakorkeassa 😉

   aatelkaa nyt ees vähän ite,siis ihan ite perskeles.

 11. Ihan mielelläni osallistuisin tähän mutta taidan olla myöhässä… Oletko saanut porukan kasaan vai vieläkö haet väkeä?

 12. Moi,

  Tuleeko tällaista tilaisuutta ikinä toista? Otatko joskus uusia valmennettavia? En saa itseäni millään liikkeelle. Tarvetta ehdottomasti olisi.

  • Moi RL,

   Toista vastaavaa projektia ei näillä näkymin ole tulossa. Uusia valmennettavia otan kyllä jatkossa, mutta ne ovat sitten maksullisina palveluina.